Zaterdag, 27 maart 2010

Om 10.00 is het begin van de wedstrijd. Iedereen staat te trappelen om te gaan beginnen, het eerste werkstuk wat zij vandaag gaan maken is Designers Choise: Flowers on the OriĆ«ntStoffer heeft gekozen voor een grote ronde bak met daarin leisteen en de contouren van een pagode. Tussen de poten van de “pagode” staan twee stronken van tropisch hardhout. De volgende bloemen en planten zijn in dit werkstuk verwerkt; Kalanchoe, diverse Vriesea, Heliconia, Rozen, Calathea, Aristolochia, Nelumbo, Calla, Sarracenia, Ranunculus, Hypeastrum, Sansevieria, Anthurium en Prunus.
Voor dit werkstuk kreeg Stoffer twee uur de tijd om het te maken, alle bloemen zijn in steekbuisjes en tussen het leisteen verwerkt, met leisteen kan je goed klemmen.
Wat wij aan voorbereiding mochten doen was de bloemen schoonmaken, zoals je ook in de winkel gewend bent, blad verwijderen en schuin aan snijden.
Na dit werkstuk een kleine pauze en weer verder met het volgende onderdeel, een verrassingwerkstuk. Toen wij terug kwamen in de grote zaak stond er een grote doos en op de doos was een envelop vastgeplakt. De opdracht zat in deze envelop. Vijf minuten voor aanvang van dit onderdeel moesten alle assistenten de zaal uit en mochten de deelnemers de envelop openen en lezen was zij moesten doen, alle tekst staat in het Engels want dat is de voertaal tijdens de wedstrijd.
De opdracht was een showstuk te maken voor een luxe kledingzaak.
Techniek, vrij naar keuze van de designer. Materiaal,vrij naar keuze van de designer. Tijd, 60 minuten + 15 minuten kijken en materiaal schoonmaken.
Bloemen o.a. Gloriosa, Phalaenopsis, Zanthedeschia, Guzmania, Anthurium, Rozen, Chrysanten, Steelgras, Sticherus cunninghamii, Daarna was het opruimen, eten en je voorbereiden op de volgende dag tot 24.00 uur. Wij kregen meer tijd omdat er zaterdag een hoge piet, een of andere president, langs kwam om het hotel en de ruimtes te inspecteren voor de Wereldexpo, deze gaat over 35 dagen open.
Dit was niet bekend bij de organisatie, zij kregen dit voor zover wij weten drie dagen geleden door met als bijkomende opdracht om de hele zaal maar te ontruimen en dan mochten zij zondag wel weer verder gaan met de wedstrijd. Hoe het allemaal geregeld is en wat de afspraken precies waren weten wij niet, we kregen te horen dat wij zaterdag eerder uit de zaal moeten en dat alles schoon achter gelaten moet worden.
Het programma voor vanavond was de bloemen klaar zetten voor het tafelstuk en het bruidsboeketje en de tafel schuren en verven. Met dit laatste waren wij pas om 24.00 klaar, nadat wij een ander tafelblad hadden geregeld en een keer geverfd hadden.

2 opmerkingen:

  1. alle foto,s bekeken ,het bruidsboeket ziet er prachtig uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie creaties, en improviseren is en blijft belangrijk. Ook plannen/communicatie is voor een grote organisatie soms moeilijk. Veel succes met het verdere verloop.
    Cor en Richtsje Appelman.

    BeantwoordenVerwijderen