Maandag 29 maart 2010

Wij beginnen weer met frisse moed. Ik ga om vijf uur 's ochtends naar de stand en breng een laatste laag verf op de tafel aan zodat hij op tijd droog is en weer in elkaar gezet kan worden. Om half 10 begint de wedstrijd weer, een halfuur vroeger dan stond gepland. Als voorbereiding brengen wij de bloemen naar de stand, vullen de vazen, die in de voet van de tafel zijn verwerkt, bij met water. Vijf minuten voor dat Stoffer moet beginnen moet ik weer weg, snel nog even wat foto’s maken zodat die nog op Picasa gezet kunnen worden, en dan maar weer wachten.
Na een goed gevoel over deze twee werkstukken kwam na de start van de wedstrijd een domper, Stoffer had vrijdag afgesloten op plaats 15. Dit was niet onze doelstelling, dat hij zo laag stond had te maken met het eerste werkstuk: hier had hij 100 punten minder dan de top 5. Dit haal je moeilijk weer in, dan moet je per onderdeel zeker 45 punten meer halen dan de deelnemers die boven je staan. Na twee uur mag ik weer naar binnen, eerst de rommel opruimen, snel weer wat foto’s maken en eten, na het diner voorbereidingen doen voor het bruidsboeket, bijna alle materialen worden ontdaan van de stelen, de lelijke/beschadigde blaadjes verwijderen, alles in volgorde van verwerken op de tafel legen en het gereedschap en lijm klaarleggen. Voor het maken van dit bruidsboeketje kreeg Stoffer 90 minuten de tijd.
De assistenten worden weggestuurd en op hun hart gedrukt dat zij een kwartier eerder dan in het schema staat weer aanwezig moeten zijn, Stoffer mag dan nog een kwartier doorwerken. Wij moeten dan beginnen met het opruimen van de stand, alles moest achter in de voorbereidingsruimte staan, er komt namelijk hoog bezoek en alles moet schoon zijn, de rode loper moet uitgelegd zijn, etc. Wij krijgen nu meer tijd voor het feest die in de lobby gehouden wordt. In het laatste kwartiertje heb ik nog wat foto’s gemaakt, zodat die nog die avond op Picasa gezet konden worden.
Om 18.30 begon het feest, de hele lobby en de dinnerroom was gevuld met mensen, eten en muziek, het was een gezellig feest waar wij met veel Aziaten op de foto zijn gekomen, als het 20.00 is geweest beginnen ze met het oproepen van alle deelnemers waarna zij worden voorgesteld aan het publiek, krijgen alle deelnemers een aandenken voor het deelnemen aan de wedstrijd.
Dan komt het spannendste moment, wie gaan naar de finale. Dat zijn wij niet Stoffer wordt niet naar voren geroepen om een oorkonde op te halen waarop staat dat hij een van de finalisten is. Daarna gaat de pers naar de stands en wij een halfuur later. Ik maak nog een rondje en maak van alle stand foto’s van de tafel en van het bruidboeketje.
Zondag begint ontspannen, eerst wat uitslapen, voor zover dat kan, ontbijten en om 10 uur weer aanwezig zijn in de stand, hier bleven wij tot 13.00.
’s Middags hadden wij de finale en een show van bloemwerk in de Manderin Hall. De deelnemers kregen daar twee fantastische verrassingsopdrachten te verwerken waar zij per werkstuk 60 minuten werktijd en een kwartier kijk/voorbereidingstijd voor kregen.
Na deze verrassingsstukken een kleine pauze waarna een spectaculaire bloemenshow ons voor geschoteld werd, waarin de geschiedenis van China werd gebruikt voor het showen van het bloemwerk. Aan het eind van de show moesten de 10 finalisten op het podium komen en werden de drie prijswinnaars bekend gemaakt.
Als nummer drie de Koreaan Chan Sun Won, nummer twee de Zwitserse Yvonne Roth en de nummer één was de Noor Stein Are Hansen.

5 opmerkingen:

  1. Erg jammer dat een finaleplaats niet is gehaald. Hopen dat jullie wel lekker hebben gewerkt!
    Groetjes,

    Harma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer veel ervaring op gedaan ,jammer dat het niet gelukt is.We hebben genoten van de foto,s en de vehalen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb met veel plezier dit weblog bijgehouden. Ondanks het feit dat je niet hoog bent geeindigd, vind ik het een prestatie van wereldformaat! Complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie zijn toch maar mooi in Sjanghai aan het werk geweest. De rest van alle Nederlandse bloemisten in Nederland achterlatend. Een vette pluim voor jullie beiden. Ik hoop dat de ervaring jullie genoeg inspiratie heeft gegeven om het ooit weer te gaan ondernemen!
    Inge Dijkinga

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De olympische gedachte is bij jullie van toepassing nl. meedoen is (soms) belangrijker dan winnen. Als je meedoet dan ben je een winnaar!! Gefeliciteerd Stoffer en Johan.

    BeantwoordenVerwijderen