Dag twee van de voorbereiding. Deze dag is begonnen zoals dag een is geëindigd. Dat dachten wij maar toen wij bij de stand kwamen lag de achtergrond op de grond, het dubbelzijdig tape was niet sterk genoeg!
Dit eerst maar weer goed opgehangen. Daarna zijn wij verder gegaan met het vrije werkstuk, hier moet Stoffer morgen mee beginnen. Wij hebben wat gestoeid met takken, hoe moeten die staan, wat moet eraf, hoe hoog moeten ze zijn. Toen dat klaar was hebben wij de Nelumbo, de ranken, de Heliconia en leisteen in de bak gedaan en nog enkele stukken vast gemaakt met kit. Verder hebben wij de andere bloemen klaar gezet voor dit werkstuk. Stofzuigen is ook een van de dingen die regelmatig terug komt , al het stof, gruis en bloemetjes die gevallen zijn moeten direct opgeruimd worden. nadat het schoon was hebben wij de bak gevuld met water. Ondertussen waren onze twee hulpjes weer teug van het shoppen, zij moesten zwarte verf ophalen, deze zwarte verf hadden we nodig voor de tafel. Het tafelblad moest glimmend zwart worden.
Na het eten zijn wij begonnen met de tafel. De verf die gehaald was hebben wij eerst op een klein stukje proef gespoten. Tot onze schrik ging het verf schiften, er ontstond een soort craquelé. Stoffer had een helder moment: we smeren er zwarte kit op en gaan het daarna met de spuitbussen zwart spuiten. Ook dit bleek geen succes te zijn, de zwarte kit ging loslaten. Wat nu?
Eerst maar even een break, eten maar weer. Na het eten hebben we geprobeerd de beschadigde stukken te repareren maar ook dit was geen succes. Wat nu? Er was maar een oplossing, alles moest er af gekrabd worden, zo gezegd zo gedaan, alles er al gehaald met een beitel. Na een uur was alles eraf.
Nu eerst maar eens goed nadenken, eerst maar eens in de rode grondverf, daarna maar zwart verven. Toen wij dit zagen hebben wij maar besloten om het rood te laten, Stoffer had gelukkig deze rode verf in zijn gereedschapskist meegenomen.
Ondertussen was het bijna 22.00 uur. Verder hebben wij de planten de planten eindelijk gekregen, ze zijn ruim zeven dagen onderweg geweest en eigenlijk hadden wij deze nog niet mogen hebben.
De aantallen klopten namelijk niet met dat wat twee maanden geleden hadden opgegeven. Na veel soebatten mogen zij uitgedeeld worden en kwam de plantenziektekundige dienst bij de stands langs om te kijken of er ook zieke planten tussen zaten. Verder was er afgesproken dat alle planten alleen in de grote hal gebruikt werden en apart in zakken afgevoerd worden. Al met al een dag met een goed einde, de rode tafel is het mooiste wat wij vandaag konden maken.

1 opmerking:

  1. wat een verhaal!!!! Het zit jullie allemaal niet mee. Alles is improviseren. Tja mannen. Nogmaals heel veel succes daar en we houden jullie in de gaten.

    Freddy namens Confrerie des Fleurs

    BeantwoordenVerwijderen