Zaterdag 12.00 Nederlandse tijd zijn wij met de trein naar Schiphol gegaan.
Op Schiphol aangekomen, wij naar de balie van KLM voor het inchecken, blijkt ons toestel vol te zitten, Stoffer mag wel mee maar ik mag niet mee, ja, ik kan we later mee met een andere vlucht. Dit is niet leuk zo’n begin, wij hebben toen maar besloten om samen met een latere vlucht naar Sjanghai te gaan. Eerst maar wat eten op kosten van de KLM, nu hebben zij wat meer tijd om ons op een andere vlucht te zetten. Na anderhalf uur waren wij weer terug en hoorden dat er een vlucht via Hongkong naar Sjanghai mogelijk was, met als gevolg 8 uur later aankomen in Sjanghai.
Dit hebben wij maar gedaan. Wat betreft vliegtijd maakte het niet zoveel uit die was ongeveer even lang, ± 11 uur naar Hongkong en ±2 uur naar Sjanghai.
Hongkong, 28 graden en 2 km zicht. In Verwachte aankomsttijd in Hongkong 15.55 uur, het vliegtuig had de wind mee waardoor wij een half uur eerder aankwamen. Dat is wel prettig voor het overstappen, daar wij nog bij Dragonair langs moesten om een instapkaart te krijgen. Verder heb ik nog iets op de blog gezet, het internetten op een vliegveld is niet moeilijk overal draadloos.
17.00 uur, vertrekken naar Sjanghai, tijdens deze vlucht ging de zon onder wat prachtige luchten opleverde, mooie blauwe, oranje, paarse kleuren. Na een relatieve korte vlucht, 2 uur en 20 minuten, eindelijk in Sjanghai aangekomen. De douane ging erg snel geen controle op of in de koffers. In de aankomsthal konden wij een taxi regelen naar ons hotel, Oriental Riverside hotel.
's Avonds nog een ronde gelopen, een frisse neus en de benen strekken, dit was wel nodig na het lange zitten in het vliegtuig.

Ondertussen zijn wij er achter gekomen dat het in China met de vrijheid niet altijd even goed gaat, onze blog werkt hier namelijk niet. Wij kunnen het niet openen, en ik kan geen foto’s opslaan op picasaweb. De blog wordt nu vanuit Nederland door Sjouke Bouius bijgehouden, wij sturen de foto’s en tekst naar hem op en hij plaatst deze op de blog.

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig verslag ,we krijgen hier een mooie indruk,geniet ervan .
    Het word hier inmiddels ook voorjaar, 16 graden.
    Groetjes Ellen en rien

    BeantwoordenVerwijderen